Goedkoop is duurkoop

Vrijwel iedereen zal bekend zijn met deze uitdrukking. Een goedkope inventarisatie is helaas niet altijd wat het lijkt. Op deze pagina willen wij u daarover toelichten.

Kosten van monsternamen en analyses
Onze offerte is inclusief de benodigde materiaalmonsters en analyses. Let op met aanbiedingen waarbij de monsters apart verrekend worden, de kosten kunnen hierbij behoorlijk oplopen.

Een asbestinventarisatiebedrijf mag geen sanering uitvoeren
De wet schrijft voor dat asbestinventarisatie en sanering niet door hetzelfde bedrijf mogen worden uitgevoerd, dit om belangenverstrengeling te voorkomen. Desondanks zijn er veel inventarisatiebureaus die doen alsof ze ook de sanering kunnen uitvoeren. Dit klinkt voor u als leek misschien aantrekkelijk, maar dat is het zeker niet altijd.

Let daarom op onderstaande ‘alarmbellen’ bij het vergelijken van offertes
-Inventarisatie ‘gratis’ als u de sanering door ons laat uitvoeren.
-Wij kunnen ook de sanering voor u verzorgen.
-Gratis offerte voor asbestsanering.

Belangenverstrengeling inventarisatie en sanering
Een inventarisatiebureau dat zegt dat ze ook de sanering kunnen uitvoeren zal deze werkzaamheden niet zelf uitvoeren maar daarvoor altijd een extern saneringsbedrijf inschakelen. Vaak zijn er afspraken tussen deze partijen waarbij het inventarisatiebureau een percentage van de aanneemsom krijgt. Bij deze werkwijze verdiend het inventarisatiebureau dus geld aan de asbestsanering. Hoe hoger de saneringskosten hoe meer het inventarisatiebureau aan de sanering verdiend. Dit zorgt ervoor dat dat het inventarisatiebureau niet meer onafhankelijk kan zijn.

De inventarisatie is van invloed op de saneringskosten
Het inventarisatiebureau bepaald onder andere de wijze waarop de sanering moet worden uitgevoerd. Dit is vanzelfsprekend van invloed op de saneringskosten. Wij hebben geen financieel belang  bij de sanering. Daarom gaan wij binnen de kaders van de wet zo ver mogelijk in het bedenken van oplossingen om de sanering zo eenvoudig en voordelig mogelijk te kunnen uitvoeren. Bij bureaus die zogenaamd ook de sanering kunnen uitvoeren zien we in de praktijk helaas vaak het tegenovergestelde gebeuren.

Bij ons krijgt u een onafhankelijk advies!
Wij doen hier niet aan mee en verdienen geen geld aan uw asbestsanering. Hierdoor ligt ons tarief soms wat hoger dan die van collega’s. Aan de voorkant lijkt u daardoor duurder uit te zijn maar de praktijk heeft ons geleerd dat u bij een goedkope inventarisatie achteraf vaak duurder uit bent.